Mereka yang Prihatin:

Thursday, August 26, 2010

malam ke 17 Ramadhan

pic ni di snap menjelang nya Isya' dari jendela bilik
malam ni malam Jumaat, malam yg ke-17 bulan Ramadhan, dah lebey 2 minggu kite menjalani ibadah puasa, tapi tahap tadarus aku utk Ramadhan ni x sampai pn lagi setengah Quran, huhuhu camane la nak khatam ni..

tiket nak balik raya pn x beli lagi, cam xder mood je nak balik awal2, huhu
maybe atas sebab baju raya x beli lagi kan, so mood nak balik kg beraya pun x sampai lagi..

dari facebook, aku ade tengok2 beberapa video kengkawan yang pasal budak2 perempuan Melayu bertudung yang mengalunkan zikir dengan gaya yang agak memalukan, sungguh kurang ajar..

then dari beberapa blog yang aku lewati, artikel mengenai orang Melayu yg menganggap puasa ni suatu beban, dimana mereka mengatakan adalah tidak wajib bagi mereka berpuasa jika mereka tidak ikhlas & tidak mempercayai apakah kebaikan puasa, seperti mereka ini tidak mempercayai akan keagungan kesucian Islam, mempertikaikan & memperlekehkan ibadah yang umat Nabi Muhammad [s.a.w.] selama ini praktikan dgn bona fide.. [aku menggunakan term law yang aku dah belajar, hehehe]
damn to these persons yang menganggap ibadah puasa tu suatu beban!

lately, student BBA CM batch 1 yang mengambil KWAPK, mengalami sedikit kemengongan [boleh dikatakan tahap kritikal la] bila penyata kira2 yang diterima adalah lebey kurang jer, macam x ikhlas nak buat penyata kire2 tersebut, pertikaian mengenai duit2 pinjaman yang diterima adalah tidak wajar, huhu... 
tapi selepas mendapat penjelasan dari pakar kewangan maktab, adelah sedikit leraian seliratan yang mengganggu jiwa & benak student -al hamdulillah-

ah! biler nak p cari baju raya ni????????????????????????????? esok dah la exam, paper Applied Statistics & paper Financial Mgmt II, hapah pun x study lagi ni.. emm...

Wish Me Luck K!!

dari lensa ke mata turun ke hati












































LinkWithin

Related Posts with Thumbnails